Çikolatalı Buzluk Pastası
Fırın kullanmadan hazırlanan çikolatalı buzluk pastası, yoğun aroması ve soğuk dokusuyla yaz aylarının yıldızı olacak!
Tabanı için;
Kreması için;
Ganajı için;
Bisküvileri rondoda un haline gelinceye kadar çekin.
Uygun bir karıştırma kabına alın ve üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek güzelce karıştırın.
Tabanı ve yanları yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalıba bisküvi karışımını dökün.
Bir spatula ya da düz tabanlı bir bardakla bastırarak tabana eşit şekilde yayın.
Kalıbı buzdolabına kaldırın ve dinlenmeye bırakın.
Bu sırada krema için uygun bir tencereye süt, şeker, un, nişasta, kakao ve hindistan cevizini alın.
Orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca vanilini ekleyin.
Kısık ateşte 2–3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
Ocağın altını kapatın, çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Hazırladığınız kremayı buzdolabından çıkardığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve yüzeyini düzeltin.
Oda sıcaklığına geldiğinde tekrar buzdolabına kaldırın.
Bu sırada ganaj için sıvı kremayı küçük bir sos tenceresine alın ve ısıtın.
Kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatın.
İçine çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırın, buzdolabında soğuyan kremanın üzerine dökün.
Buzluğa kaldırın, servis edeceğiniz zaman kalıptan çıkarın ve arzuya göre süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun!
Tarifimizi beğendiyseniz, sosyal medya hesaplarınızda veya e-posta ile sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Tarifi deneyen kullanıcıların yüklediği fotoğrafları ve yorumları buradan görebilirsiniz. Siz de tarifimizi deneyip fotoğrafını yükleyerek topluluğumuza katkıda bulunabilirsiniz!
Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Çikolatalı Buzluk Pastası Tarifini Deneyenlerin Yorumları