Çikolatalı Buzluk Pastası

Çikolatalı Buzluk Pastası
Çikolatalı Buzluk Pastası tarifi için kapak fotoğrafı – malzemeleri ve hazırlanış aşamalarını görmek için tarifi inceleyin.
Hazırlık
10 dk
Pişirme
15 dk
Servis
10-12 Kişilik

Fırın kullanmadan hazırlanan çikolatalı buzluk pastası, yoğun aroması ve soğuk dokusuyla yaz aylarının yıldızı olacak!

Çikolatalı Buzluk Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket (260 gr) yulaflı bisküvi
  • 100 gr tereyağı

Kreması için;

  • 4,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı kakao
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı buğday nişastası
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket (40 gr) sütlü çikolata
  • Yarım paket (40 gr) bitter çikolata

Ganajı için;

  • 1 paket (200 ml) krema
  • 1 paket (80 gr) sütlü çikolata
  • 1 paket (80 gr) bitter çikolata

Çikolatalı Buzluk Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Aşama: Bisküvileri rondoda un haline gelinceye kadar çekin.
  2. Aşama: Uygun bir karıştırma kabına alın ve üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek güzelce karıştırın.
  3. Aşama: Tabanı ve yanları yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalıba bisküvi karışımını dökün.
  4. Aşama: Bir spatula ya da düz tabanlı bir bardakla bastırarak tabana eşit şekilde yayın.
  5. Aşama: Kalıbı buzdolabına kaldırın ve dinlenmeye bırakın.
  6. Aşama: Bu sırada krema için uygun bir tencereye süt, şeker, un, nişasta, kakao ve hindistan cevizini alın.
  7. Aşama: Orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  8. Aşama: Kaynamaya başlayınca vanilini ekleyin.
  9. Aşama: Kısık ateşte 2–3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  10. Aşama: Ocağın altını kapatın, çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  11. Aşama: Hazırladığınız kremayı buzdolabından çıkardığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve yüzeyini düzeltin.
  12. Aşama: Oda sıcaklığına geldiğinde tekrar buzdolabına kaldırın.
  13. Aşama: Bu sırada ganaj için sıvı kremayı küçük bir sos tenceresine alın ve ısıtın.
  14. Aşama: Kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatın.
  15. Aşama: İçine çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  16. Aşama: Oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırın, buzdolabında soğuyan kremanın üzerine dökün.
  17. Aşama: Buzluğa kaldırın, servis edeceğiniz zaman kalıptan çıkarın ve arzuya göre süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Uyarı ve Öneriler

  • Çay Bardağı Ölçüsü: 100 ml
  • Su Bardağı Ölçüsü: 200 ml
  • Buğday Nişastası Alternatifi: Buğday nişastası yerine mısır nişastası kullanabilirsiniz.

Çikolatalı Buzluk Pastası Tarifi Aşama Galerisi

Çikolatalı Buzluk Pastası

Bisküvileri rondoda un haline gelinceye kadar çekin.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Uygun bir karıştırma kabına alın ve üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek güzelce karıştırın.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Tabanı ve yanları yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalıba bisküvi karışımını dökün.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Bir spatula ya da düz tabanlı bir bardakla bastırarak tabana eşit şekilde yayın.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Kalıbı buzdolabına kaldırın ve dinlenmeye bırakın.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Bu sırada krema için uygun bir tencereye süt, şeker, un, nişasta, kakao ve hindistan cevizini alın.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Kaynamaya başlayınca vanilini ekleyin.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Kısık ateşte 2–3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Ocağın altını kapatın, çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Hazırladığınız kremayı buzdolabından çıkardığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve yüzeyini düzeltin.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Oda sıcaklığına geldiğinde tekrar buzdolabına kaldırın.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Bu sırada ganaj için sıvı kremayı küçük bir sos tenceresine alın ve ısıtın.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatın.

Çikolatalı Buzluk Pastası

İçine çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırın, buzdolabında soğuyan kremanın üzerine dökün.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Buzluğa kaldırın, servis edeceğiniz zaman kalıptan çıkarın ve arzuya göre süsleyerek servis edin.

Çikolatalı Buzluk Pastası

Afiyet Olsun!

Çikolatalı Buzluk Pastası
Çikolatalı Buzluk Pastası
Cansu Şengül
Tarif Yazarı

Cansu Şengül

Turizmci

Tarifimizi Sevdiklerinizle Paylaşın!

Tarifimizi beğendiyseniz, sosyal medya hesaplarınızda veya e-posta ile sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Tarifi Deneyen Kullanıcılar

Tarifi Deneyen Kullanıcılar

Tarifi deneyen kullanıcıların yüklediği fotoğrafları ve yorumları buradan görebilirsiniz. Siz de tarifimizi deneyip fotoğrafını yükleyerek topluluğumuza katkıda bulunabilirsiniz!

Çikolatalı Buzluk Pastası Tarifini Deneyenlerin Yorumları

Bu tarif için henüz yorum yapılmamış.

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.