İtalyan Ekmeği Focaccia

İtalyan Ekmeği Focaccia
İtalyan Ekmeği Focaccia tarifi için kapak fotoğrafı – malzemeleri ve hazırlanış aşamalarını görmek için tarifi inceleyin.
Hazırlık
45 dk
Pişirme
25 dk
Servis
4 Kişilik

Vegan Vegan

Zeytinyağlı yumuşacık focaccia ekmeğiyle, İtalya’nın eşsiz lezzetini sofranıza taşıyın!

İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru (instant) maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Kırmızı soğan (isteğe bağlı)
  • Yeşil biber (isteğe bağlı)
  • Cherry domates (isteğe bağlı)
  • Siyah zeytin (isteğe bağlı)
  • Konserve/haşlanmış mısır (isteğe bağlı)

Piştikten sonra üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Aşama: Uygun bir yoğurma kabına su, şeker ve mayayı alın.
  2. Aşama: Maya tamamen eriyene kadar karıştırın.
  3. Aşama: Tuz ve zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Aşama: Azar azar un ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
  5. Aşama: Hamurun üzerini temiz bir bezle örtün ve 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. Aşama: Mayalanan hamurun havasını alın.
  7. Aşama: Önceden yağladığınız küçük boy yuvarlak borcama hamuru elinizle yayın.
  8. Aşama: Parmak ucunuzla hamurun üzerine çukurlar oluşturun.
  9. Aşama: Çukurlara isteğe bağlı olarak kırmızı soğan, yeşil biber, cherry domates, siyah zeytin ve konserve ya da haşlanmış mısır yerleştirin.
  10. Aşama: Üzerine zeytinyağı sürün ve kekik serpin.
  11. Aşama: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  12. Aşama: Fırından aldıktan sonra tekrar zeytinyağı sürün ve servis edin. Afiyet olsun!

Uyarı ve Öneriler

  • Su Bardağı Ölçüsü: 200 ml
  • Kuru Maya Alternatifi: 1 paket kuru maya yerine yarım paket yaş maya da kullanabilirsiniz.
  • Un Miktarı: Unun markasına bağlı olarak un miktarı değişiklik gösterebilir. Bu nedenle unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını kontrol edin.
  • Pişirme Süresi: Fırından fırına pişirme süreleri farklılık gösterebilir, bu yüzden ekmeğinizi gözlemleyerek pişirin.

İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi Aşama Galerisi

İtalyan Ekmeği Focaccia

Uygun bir yoğurma kabına su, şeker ve mayayı alın.

İtalyan Ekmeği Focaccia

Maya tamamen eriyene kadar karıştırın.

İtalyan Ekmeği Focaccia

Tuz ve zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırın.

İtalyan Ekmeği Focaccia

Azar azar un ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.

İtalyan Ekmeği Focaccia

Hamurun üzerini temiz bir bezle örtün ve 45 dakika mayalanmaya bırakın.

İtalyan Ekmeği Focaccia

Mayalanan hamurun havasını alın.

İtalyan Ekmeği Focaccia

Önceden yağladığınız küçük boy yuvarlak borcama hamuru elinizle yayın.

İtalyan Ekmeği Focaccia

Parmak ucunuzla hamurun üzerine çukurlar oluşturun.

İtalyan Ekmeği Focaccia

Çukurlara isteğe bağlı olarak kırmızı soğan, yeşil biber, cherry domates, siyah zeytin ve konserve ya da haşlanmış mısır yerleştirin.

İtalyan Ekmeği Focaccia

Üzerine zeytinyağı sürün ve kekik serpin.

İtalyan Ekmeği Focaccia

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

İtalyan Ekmeği Focaccia

Fırından aldıktan sonra tekrar zeytinyağı sürün ve servis edin.

İtalyan Ekmeği Focaccia

Afiyet Olsun!

İtalyan Ekmeği Focaccia
İtalyan Ekmeği Focaccia
İtalyan Ekmeği Focaccia
Cansu Şengül
Tarif Yazarı

Cansu Şengül

Turizmci

Tarifimizi Sevdiklerinizle Paylaşın!

Tarifimizi beğendiyseniz, sosyal medya hesaplarınızda veya e-posta ile sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Tarifi Deneyen Kullanıcılar

Tarifi Deneyen Kullanıcılar

Tarifi deneyen kullanıcıların yüklediği fotoğrafları ve yorumları buradan görebilirsiniz. Siz de tarifimizi deneyip fotoğrafını yükleyerek topluluğumuza katkıda bulunabilirsiniz!

İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifini Deneyenlerin Yorumları

Bu tarif için henüz yorum yapılmamış.

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.