Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)
Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir) tarifi için kapak fotoğrafı – malzemeleri ve hazırlanış aşamalarını görmek için tarifi inceleyin.
Hazırlık
20 dk
Pişirme
50 dk
Servis
4-6 Kişilik

Hazırlayıp dinlendirin, ertesi gün kolayca pişirin! Püre yatağında rosto köfte tarifi misafir sofralarınıza çok yakışacak.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir) Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı galeta unu
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Püre için;

  • 5 adet büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Aşama: Köfte için gerekli bütün malzemeleri uygun bir yoğurma kabına alın. Yaklaşık 10 dakika boyunca iyice yoğurun.
  2. Aşama: Yoğurduğunuz harcı yağlı kağıt üzerine alın. Elinizi hafifçe ıslatarak harcı rulo yapın. Yağlı kağıtla birlikte rulo şeklinde sarın. Hava almaması için streç filme sararak buzdolabında 1 gece dinlendirin.
  3. Aşama: Dinlenen rulonun streç filmini çıkarın, yağlı kağıdını açmadan üzerini elinizle hafifçe ıslatın ve rostoyu yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30–35 dakika pişirin.
  4. Aşama: Fırından çıkan rosto köfteyi yağlı kağıdından çıkarın. Oda sıcaklığında 1 saat kadar soğumaya bırakın.
  5. Aşama: Bu sırada öncesinde soyduğunuz patatesleri uygun bir tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  6. Aşama: Haşlanan patatesleri geniş bir kaba alın, ezici ya da çatal yardımıyla ezin. Üzerine tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar ezerek karıştırmaya devam edin. Tuzu ilave edip karıştırın.
  7. Aşama: Sütü de ekleyin ve blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. (Pürenizin daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız blenderdan geçirmek yerine çatalla ezerek karıştırmaya devam edin). Karabiberi de ekleyip tekrar blenderdan geçirerek pürenizi tamamlayın.
  8. Aşama: Sos için sıcak su, salça ve tuzu uygun bir kaseye alın. Salça tamamen çözülene kadar karıştırın.
  9. Aşama: Soğuyan rosto köfteyi 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimleri uygun bir fırın kabına dizin.
  10. Aşama: Hazırladığınız sosu üzerine eşit şekilde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20–25 dakika daha pişirin.
  11. Aşama: Servis tabağına önce patates püresini yerleştirin. Üzerine rosto köfte dilimlerini dizin ve servis edin. Afiyet olsun!

Uyarı ve Öneriler

  • Dinlendirme Süresi: Köfteyi 1 gece dinlendiremeyecekseniz bile en az 3-4 saat dolapta dinlendirmelisiniz.
  • Çay Bardağı Ölçüsü: 100 ml
  • Su Bardağı Ölçüsü: 200 ml

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir) Tarifi Aşama Galerisi

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Köfte için gerekli bütün malzemeleri uygun bir yoğurma kabına alın. Yaklaşık 10 dakika boyunca iyice yoğurun.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Yoğurduğunuz harcı yağlı kağıt üzerine alın. Elinizi hafifçe ıslatarak harcı rulo yapın. Yağlı kağıtla birlikte rulo şeklinde sarın. Hava almaması için streç filme sararak buzdolabında 1 gece dinlendirin.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Dinlenen rulonun streç filmini çıkarın, yağlı kağıdını açmadan üzerini elinizle hafifçe ıslatın ve rostoyu yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30–35 dakika pişirin.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Fırından çıkan rosto köfteyi yağlı kağıdından çıkarın. Oda sıcaklığında 1 saat kadar soğumaya bırakın.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Bu sırada öncesinde soyduğunuz patatesleri uygun bir tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Haşlanan patatesleri geniş bir kaba alın, ezici ya da çatal yardımıyla ezin. Üzerine tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar ezerek karıştırmaya devam edin. Tuzu ilave edip karıştırın.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Sütü de ekleyin ve blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. (Pürenizin daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız blenderdan geçirmek yerine çatalla ezerek karıştırmaya devam edin). Karabiberi de ekleyip tekrar blenderdan geçirerek pürenizi tamamlayın.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Sos için sıcak su, salça ve tuzu uygun bir kaseye alın. Salça tamamen çözülene kadar karıştırın.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Soğuyan rosto köfteyi 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimleri uygun bir fırın kabına dizin.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Hazırladığınız sosu üzerine eşit şekilde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20–25 dakika daha pişirin.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Servis tabağına önce patates püresini yerleştirin.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Üzerine rosto köfte dilimlerini dizin ve servis edin.

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)

Afiyet Olsun!

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)
Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir)
Cansu Şengül
Tarif Yazarı

Cansu Şengül

Turizmci

Tarifimizi Sevdiklerinizle Paylaşın!

Tarifimizi beğendiyseniz, sosyal medya hesaplarınızda veya e-posta ile sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Tarifi Deneyen Kullanıcılar

Tarifi Deneyen Kullanıcılar

Tarifi deneyen kullanıcıların yüklediği fotoğrafları ve yorumları buradan görebilirsiniz. Siz de tarifimizi deneyip fotoğrafını yükleyerek topluluğumuza katkıda bulunabilirsiniz!

Püre Yatağında Rosto Köfte (Bugün Yoğur Yarın Pişir) Tarifini Deneyenlerin Yorumları

Bu tarif için henüz yorum yapılmamış.

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.